RECEPT & TIPS

Med Omnia gräddar du direkt på spisvärmen. Allt du kan värma, baka och laga i en fast ugn kan du också göra i Omnia. Betrakta den som vilken ugn som helst.

I Omnia behövs inga speciella recept. Använd dina egna favoritrecept, eller prova något av recepten här på webbsidan. Fyra recept följer med i förpackningen.

Alla gratänger blir bra i Omnia. En hel del anser till och med att potatisgratängen blir godare i Omnia än i den fasta ugnen. Gäller också färdig gratäng. Många uppskattar att värma bake-off bröd, typ minibaguetter och croissanter till frukost. Med Omnia ugnsgaller är det enklare och bekvämare.

Omniaformen ska alltid vara väl smord och vid bakning även bröad. Grädda på svag värme och räkna med ungefär samma tider som i en fast ugn. Tänk på att effekten och därmed värmen varierar mellan olika spisar. Har du inte använt din Omnia tidigare, testa gärna med ett enkelt recept, som exempelvis en färdig sockerkakssmet, för att lära känna värmen på just din spis.

Fyll Omniaformen till hälften när bröd, kakor och annat som jäser ska tillagas. Mat som inte jäser kan fyllas lite mer, men aldrig mer än till 2,5 cm från överkanten. Om Omniaformen är för full kan nederdelen bli bränd när överdelen är klar.