OMNIA - UGNEN PÅ SPISEN

Med Omniaugnen får du nybakat bröd och läcker ugnsmat direkt på spisvärmen. Den är enkel att använda, har låg vikt, tar liten plats och kräver inga installationer.

BEPRÖVAD OCH POPULÄR

Omniaugnen är sedan länge en uppskattad fritidsugn. Den finns i hundratusentals husvagnar, husbilar och fritidsbåtar. I fjällstugor, bredvid taktält och följer med på 4WD-äventyr. Möjligheten att enkelt få färskt varmt bröd och varierad kost uppskattas av de flesta.

Konstruktionen består av tre delar som tillsammans ger både över- och undervärme.

Formen är specialdesignad, rund, med ett hål i mitten. Den står på ett skålformat rostfritt underrede som också har ett hål i mitten. Skålformen leder varm luft från värmekällan längs Omniaformens undersida och ger undervärme. Hålen i underredet och formen gör att värmen går upp genom konstruktionen, träffar locket, och ger övervärme.

Locket har ventilationshål.

Ugnen

Fakta

Underrede av rostfritt stål. Kvalitet SS430.
Omniaform av aluminium, diameter 250 mm. Volym 2.0 L. Uppfyller FDA-standard (US Food and Drug Administration) samt LFGB-standard (Lebensmittel- und Futtermittelgesetzbuch).
Lock av aluminium. Med ventilationshål. Rödlackerad utsida. Svart knopp.
Brukshöjd inklusive knopp ca 140 mm.
Vikt: ca 0,5 kg
Art. nr: 1001

Användning

Omniaugnen kan användas på alla värmekällor utom induktion. Tänk på att effekten och därmed värmen varierar mellan olika spisar.

Har du svårt att komma igång? Testa ett enkelt recept, som exempelvis en sockerkakssmet, för att hitta rätt värme på just din spis.

Kom igång

Undvik livsmedel med hög syra- och/eller salthalt.
Omniaugnens tre delar ska alltid användas tillsammans. Men var försiktig, de blir mycket varma. Använd grytlappar eller motsvarande.