UGNEN & TILLBEHÖR

Med Omnia får du nybakat bröd och läcker ugnsmat direkt på spisvärmen. Omnia är enkel att använda, har låg vikt, tar liten plats och kräver inga installationer.

ENKEL OCH ROBUST KONSTRUKTION

Omnia är en sedan länge väl beprövad konstruktion med tre delar som tillsammans ger över- och undervärme. De tre delarna ska alltid användas tillsammans.
Omniaformen är specialdesignad rund form med hål i mitten. Den står på ett skålformat underrede som också har ett hål i mitten. Skålformen leder varm luft från värmekällan längs Omniaformens undersida och ger undervärme. Hålen i underredet och Omniaformen gör att spisvärmen går upp genom konstruktionen, träffar locket, och ger övervärme. Locket har ventilationshål.


Omnia kan användas på alla värmekällor utom induktion. Tänk på att effekten och därmed värmen varierar mellan olika spisar. Har du inte använt din Omnia tidigare, testa gärna med ett enkelt recept, som exempelvis en färdig sockerkakssmet, för att hitta rätt värme på just din spis.

Material, mått och vikt

Underrede av rostfritt stål, kvalitet SS430. Omniaformen och locket är av aluminium. Diameter 250 mm, formens volym 2,0 L, höjd 70 mm. ”Brukshöjd” inklusive knopp ca 140 mm. Vikt ca 0,5 kg. Omnia levereras i en praktisk förvaringspåse.

 

Tillbehör

Omnia Ugnsgaller

Ett populärt tillbehör som bland annat gör det enklare att grädda förbakat bröd typ mini-baguetter och croissanter. Pommes Frites och bakad potatis är också enklare med Omnia ugnsgaller. Om du häller vatten under gallret kan du dessutom ångkoka t.ex. fisk och grönsaker.

Material: Elektropolerat rostfritt stål Ø 3,0 mm, kvalitet AISI #201.

Omnia Silikonform 2.0

Skräddarsydd för Omnia, mjuk och flexibel. Enkel att stuva undan och går att diska även i en liten diskho. Silikonformens non-stickegenskaper gör att inget fastnar. Finns i tre färger. Beige och vinröd som 2-pack, DUO.
Tillverkad av BPA-fri silikon, uppfyller FDA-standard (US Food and Drug Administration) samt LFGB-standard (Lebensmittel- und Futtermittelgesetzbuch).

Användning

Diska silikonformen i varmt vatten med diskmedel innan den används första gången. Torka noga. Smörj insidan med lite olja eller matfett för att öka silikonformens naturliga non-stickegenskaper. Diska formen och skölj i kallt vatten före varje användande så förstärks non-stickegenskaperna.

Placera silikonformen i Omniaformen när du ska hälla i ingredienserna.

Mjuka kakor släpper enklare om silikonformen smörjs med lite olja eller fett. Låt formen svalna innan du tar ut kakan.

  • Kan användas separat i mikrougn
  • Kan diskas i diskmaskin
  • Tål att frysas in
  • Undvik vassa redskap, skursvampar och liknande

OBS: Temperaturområde min. -30˚C/-22˚F, max. +260˚C/500˚F.

Vid för hög temperatur skadas silikonformen. Får inte komma i kontakt med öppen låga får inte stå på spisen eller under grillen.

Varning: Silikonformen och Omniaugnen blir mycket varma. Var försiktig, använd alltid grytlapp eller motsvarande. Följ anvisningarna för Omnia när det gäller hantering.

Omnia Silikonform Rosa

I samarbete med Bröstcancerförbundet säljer vi en rosa silikonform anpassad för Omnia. Priset är samma som för vår vanliga silikonform. Men för varje rosa silikonform vi säljer ger vi 20,00 till forskning om bröstcancer. För att verkligen göra skillnad garanterar vi minst 100 000 kr. Den rosa silikonformen har samma kvalitet och egenskaper som våra andra silikonformar.

Omnia Muffinsbricka

Läckra muffins enkelt i Omnia. Skräddarsydd för Omnia, hopfällbar, tar minimalt med plats. Förpackningen innehåller fyra recept. Choklad- och jordnötsmörmuffins, Fetaostmuffins, Somriga bärmuffins samt Ägg- och baconmuffins.

Tillverkad av BPA-fri silikon, uppfyller FDA-standard (US Food and Drug Administration) samt LFGB-standard (Lebensmittel- und Futtermittelgesetzbuch).

Användning

Diska muffinsbrickan i varmt vatten med diskmedel innan den används första gången. Torka noga. Smörj insidan med lite olja eller matfett för att öka de naturliga non-stickegenskaperna. Diska och skölj i kallt vatten före varje användande så förstärks non-stickegenskaperna.

OBS! Temperaturområde min -30˚C/-22˚F, max. +260˚C/500˚F.

Vid för hög temperatur skadas muffinsbrickan. Får inte komma i kontakt med öppen låga, får inte stå direkt på spisen. Följ anvisningarna för Omnia när det gäller hantering.

Omnia Folieform med papplock

Laga mat hemma, fyll folieformen och ta med ut. Ställ den i Omnia och värm maten. Eller frys in, ta med, och tina i Omnia.

Ett godare och hälsosammare alternativ till snabbmat första kvällen när man kommer ut efter en hel arbetsvecka.

Tips: En fryst folieform kan vara ”kylklamp” i en kylväska.

Användning

Omnia Folieform är skräddarsydd för Omnia och rymmer lika mycket. Ställ folieformen i Omniaformen, ta bort papplocket, vik in folieformens kanter så Omnialocket får plats och sitter ordentligt. Värm/tina på låg till medelvärme.

Material

Återvinningsbar aluminium. Sorteras som metallförpackning och blir råvara för nya aluminiumprodukter. Det sparar energi och malm.

Uppfyller både FDA- och LFGB-standard. Undvik livsmedel med hög syra- och/eller salthalt.

Omnia Kokbok

60 sidor recept och tips i 4-färg. Hård pärm.

Omnia Förkläde

Elegant vinrött förkläde tillverkat av polyester och bomullsmix av hög kvalitet. 85×70 cm med ficka och justerbart nackband. Tål tvättmaskin och torktumlare.

Omnia Bag

Rund Ø 29 cm polyester. För att bekvämt bära och förvara Omnia med tillbehör.