omnia ugn och tillbehör

UGNEN & TILLBEHÖR

Med Omnia får du nybakat bröd och läcker ugnsmat direkt på spisvärmen. Omnia är enkel att använda, har låg vikt, tar liten plats och kräver inga installationer.

ENKEL OCH ROBUST KONSTRUKTION

Omnia är en sedan länge väl beprövad konstruktion med tre delar som tillsammans ger över- och undervärme. De tre delarna ska alltid användas tillsammans.
Omniaformen är specialdesignad rund form med hål i mitten. Den står på ett skålformat underrede som också har ett hål i mitten. Skålformen leder varm luft från värmekällan längs Omniaformens undersida och ger undervärme. Hålen i underredet och Omniaformen gör att spisvärmen går upp genom konstruktionen, träffar locket, och ger övervärme. Locket har ventilationshål.


Omnia kan användas på alla värmekällor utom induktion. Tänk på att effekten och därmed värmen varierar mellan olika spisar. Har du inte använt din Omnia tidigare, testa gärna med ett enkelt recept, som exempelvis en färdig sockerkakssmet, för att hitta rätt värme på just din spis.

Material, mått och vikt

Underrede av rostfritt stål, kvalitet SS430. Omniaformen och locket är av aluminium. Diameter 250 mm, formens volym 2,0 L, höjd 70 mm. ”Brukshöjd” inklusive knopp ca 140 mm. Vikt ca 0,5 kg. Omnia levereras i en praktisk förvaringspåse.

Tillbehör

Omnia lock 6 kulörer

Ge din Omnia en personlig prägel med ett lock i trevlig kulör. Locken är tillbehör och finns i sex kulörer. Antracit, turkos, lila, rosa, blå och gul.
Locken passar både Omnia Maxiform och Omnia Standardform.

Omnia Ugnsgaller

Ett populärt tillbehör som bland annat gör det enklare att grädda förbakat bröd typ mini-baguetter och croissanter. Pommes Frites och bakad potatis är också enklare med Omnia ugnsgaller. Om du häller vatten under gallret kan du dessutom ångkoka t.ex. fisk och grönsaker.

Material: Elektropolerat rostfritt stål Ø 3,0 mm, kvalitet AISI #201.

Omnia Silikonform 2.0

Skräddarsydd för Omnia. Mjuk och flexibel, enkel att stuva undan och går lätt att diska i en liten diskho. Bra non-stickegenskaper.
Tre färger. Röd och i 2-pack beige och vinröd.
Tillverkad av BPA-fri silikon, uppfyller FDA-standard (US Food and Drug Administration) samt LFGB-standard (Lebensmittel- und Futtermittelgesetzbuch).

Användning

Diska silikonformen i varmt vatten med diskmedel innan den används första gången. Torka noga. Smörj insidan med lite olja eller matfett för att öka silikonformens naturliga non-stickegenskaper. Diska formen och skölj i kallt vatten före varje användande så förstärks non-stickegenskaperna.

Placera silikonformen i Omniaformen när du ska hälla i ingredienserna.

Mjuka kakor släpper enklare om silikonformen smörjs med lite olja eller fett. Låt formen svalna innan du tar ut kakan.

  • Kan användas separat i mikrougn
  • Kan diskas i diskmaskin
  • Tål att frysas in
  • Undvik vassa redskap, skursvampar och liknande

OBS: Temperaturområde min. -30˚C/-22˚F, max. +260˚C/500˚F.

Vid för hög temperatur skadas silikonformen. Får inte komma i kontakt med öppen låga får inte stå på spisen eller under grillen.

Varning: Silikonformen och Omniaugnen blir mycket varma. Var försiktig, använd alltid grytlapp eller motsvarande. Följ anvisningarna för Omnia när det gäller hantering.

Omnia Silikonform Rosa

I samarbete med Bröstcancerförbundet säljer vi en rosa silikonform anpassad för Omnia. Priset är samma som för vår vanliga silikonform. Men för varje rosa silikonform vi säljer ger vi 20 kr till forskning om bröstcancer. För att verkligen göra skillnad garanterar vi minst 100 000 kr. Den rosa silikonformen har samma kvalitet och egenskaper som våra andra silikonformar.

Omniaform non-stick

Invändigt belagd med keramisk, 100% PTFE-fri, yta som uppfyller LFGB och FDA standard. Omniaformen är av en extra hård legering som ger bra vidhäftning för beläggningen. OBS, endast handdisk.

Omnia Muffinsbricka

Läckra muffins enkelt i Omnia. Skräddarsydd för Omnia, hopfällbar, tar minimalt med plats. Förpackningen innehåller fyra recept. Choklad- och jordnötsmörmuffins, Fetaostmuffins, Somriga bärmuffins samt Ägg- och baconmuffins.

Tillverkad av BPA-fri silikon, uppfyller FDA-standard (US Food and Drug Administration) samt LFGB-standard (Lebensmittel- und Futtermittelgesetzbuch).

Användning

Diska muffinsbrickan i varmt vatten med diskmedel innan den används första gången. Torka noga. Smörj insidan med lite olja eller matfett för att öka de naturliga non-stickegenskaperna. Diska och skölj i kallt vatten före varje användande så förstärks non-stickegenskaperna.

OBS! Temperaturområde min -30˚C/-22˚F, max. +260˚C/500˚F.

Vid för hög temperatur skadas muffinsbrickan. Får inte komma i kontakt med öppen låga, får inte stå direkt på spisen. Följ anvisningarna för Omnia när det gäller hantering.

Omnia Folieform med papplock

Laga mat hemma, fyll folieformen och ta med ut. Ställ den i Omnia och värm maten. Eller frys in, ta med, och tina i Omnia.

Ett godare och hälsosammare alternativ till snabbmat första kvällen när man kommer ut efter en hel arbetsvecka.

Tips: En fryst folieform kan vara ”kylklamp” i en kylväska.

Användning

Omnia Folieform är skräddarsydd för Omnia och rymmer lika mycket. Ställ folieformen i Omniaformen, ta bort papplocket, vik in folieformens kanter så Omnialocket får plats och sitter ordentligt. Värm/tina på låg till medelvärme.

Material

Återvinningsbar aluminium. Sorteras som metallförpackning och blir råvara för nya aluminiumprodukter. Det sparar energi och malm.

Uppfyller både FDA- och LFGB-standard. Undvik livsmedel med hög syra- och/eller salthalt.

maxiform omnia

Omnia Maxiform

Omnia Maxiform är 50% större. Perfekt när inte den vanliga formen räcker till. I Omnia Maxiform kan du i de flesta av våra recept öka mängden med en halv till dubbel sats. Börja med att öka en halv sats för recept där ingredienserna ska jäsa eller höjs i formen under tillagningen. Tillagningstiderna är samma.

Omnia Maxiform ska alltid användas med Omnia underrede och lock. Undvik livsmedel med hög syra- och/eller salthalt. Omnia Maxiform ska handdiskas, tål inte diskmaskin.

omnias kokbok

Omnia Kokbok 46 recept

132 sidor med utvalda recept, vackra färgbilder och praktiska tips. Format 194×194 mm, hård pärm.

Finns på svenska, norska, tyska, engelska, flamländska samt franska.

Omnia Bag

Rund Ø 29 cm polyester. För att bekvämt bära och förvara Omnia med tillbehör.

omnia fodral eva

Omnia Fodral EVA

Snyggt, skräddarsytt fodral till Omnia i EVA-material. Praktiskt och hårt fodral som skyddar din Omnia mot stötar och repor. Tåligt blixtlås och smart upphängningsfunktion gör fodralet användbart både till sjöss och på land.

Packa fodralet så som ugnen står på spisen så slipper du oljud. Låt ugnens alla delar svalna innan nedpackning i fodralet

Vikt 350 gram, EVA hårdhet 75, EVA tjocklek 6 mm.

grytlappar

Omnia Grytlapp

Två snygga grytlappar, 24×24 cm, beige med vinröd kant. Material 65% polyester och 35% bomull. Avsedda för att bekvämt kunna ta i Omnia lock och Omnia form. OBS ta inte i underredet utan att det fått svalna. Det blir mycket hett.

grytlapp

Omnia Förkläde

Elegant vinrött förkläde tillverkat av polyester och bomullsmix av hög kvalitet. 85×70 cm med ficka och justerbart nackband. Tål tvättmaskin och torktumlare.

Omnia Termometer

Givaren är spetsig vilket gör det enkelt mäta innertemperaturen på det som bakas och lagas.

Skräddarsydd form och praktisk låsskruv gör den enkel att fästa i något av lockets hål för mätning av temperaturen i ugnen.

VIKTIGT

Omnia termometer är endast avsedd för bakning/matlagning i Omnia. Var försiktig, givaren är vass och kan ge upphov till skador. Givaren blir mycket varm, akta fingrarna. Förvaras oåtkomligt för barn.

TEMPERATUR I MAT OCH BAKVERK

Att mäta innertemperaturen är ett bra sätt att veta när det du lagar i Omnia är klart. Värden finns på webben.

UGNSTEMPERATUR I OMNIA

Omnia termometer kan enkelt fästas i lockets hål. OBS: Då mäts temperaturen i ugnens överdel. Temperaturen i nederdelen är högre. En termometer i locket ändrar balansen. Var försiktig när du lyfter locket.

omnia underlägg i bambu

Omnia underlägg – Bambu

Ett snyggt och praktiskt underlägg skräddarsytt för Omniaformen. Observera att den rostfria underdelen inte ska stå på underlägget.

Bambu är ett samlingsnamn på en grupp snabbväxande gräs som kännetecknas av att bladen har bladskaft till skillnad från andra gräs.

omnia kit 1

Omnia KIT 1

Omnia KIT 1 består av 5 produkter som är paketerade i en tilltalande kartong med praktiskt handtag.

Produkterna som ingår är:

  • Omniaugn – nybakat bröd och läcker ugnsmat direkt på spisvärmen
  • Silikonform – smidig non-stick funktion. Mindre fett och mindre disk.
  • Ugnsgaller – grädda förbakat bröd alternativt ånga fisk eller grönsaker.
  • Bag – röd, snygg, väska för smidig förvaring av Omnia med tillbehör. Alla produkter i Omnia KIT1 ryms i bagen.
  • Grytlappar – 2 snygga grytlappar i beige med vinröd kant – skyddar händerna på ett elegant sätt.

Detaljerad information om respektive produkt hittar ni på hemsidan.